ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Μασκ: Η τεχνητή νοημοσύνη θα έχει τη δυνατότητα καταστροφής της ανθρωπότητας !! “Ψηφιακό θεό” θέλει ο Λάρι Πέιτζ της Google !!

 Τεχνητή νοημοσύνη - RIA Novosti, 1920, 18/04/2023

© Εικονογράφηση RIA Novosti. Depositphotos / jamesteohart, NASA / ESA / G. Bacon (STScI) Τεχνητή νοημοσύνη. Φωτογραφία αρχείου

ΑΛΦΕΙΟΣ : Μπορεί ο Θεός Ήφαιστος να είχε “αυτόματα” με τεχνητή νοημοσύνη, μπορεί οι Φαίακες να είχαν “αυτόματα” πλοία με τεχνητή νοημοσύνη, αλλά αυτά ελέγχονταν και υπηρετούσαν θεούς και ανθρώπους !! ( Τα αυτόματα στην Ιλιάδα και την Οδύσσεια , μηχανές ανθρωπόμορφες, αλλά κυρίως μηχανές αυτοκίνητες, ικανές να κινούνται από μόνες τους και να κινούνται σκόπιμα με βάση ένα πρόγραμμα, ικανές δηλαδή να αυτοελέγχονται και να μιμούνται τις λειτουργίες και τις πράξεις των ανθρώπων… ) 

Τώρα, κάποιοι που δεν είναι ούτε θεοί, ούτε άνθρωποι, κατασκευάζουν (δεν δημιουργούν) ανεξέλεγκτα καταστροφικά προγράμματα … Κάποιος άνθρωπος να τους διαλύσει τα άρρωστα μυαλά τους υπάρχει ;;

………………..

Μασκ: Η τεχνητή νοημοσύνη αναπόφευκτα θα ελέγχει τον εαυτό της, με τη δυνατότητα να καταστρέψει την ανθρωπότητα

Η τεχνητή νοημοσύνη αναπόφευκτα θα ελέγχει τον εαυτό της, με τη δυνατότητα «να καταστρέψει την ανθρωπότητα», αν και αυτό θα διαφέρει από την πλοκή του «Terminator», δήλωσε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ.
“Είναι πιθανό. Θα είναι εκεί, σίγουρα”, είπε ο Μασκ στο Fox News.
.
Απάντησε λοιπόν στην ερώτηση, μπορεί να υπάρξει τέτοιο AI που να μην μπορεί να απενεργοποιηθεί, γιατί θα ελέγχει τον εαυτό του. Ο Μασκ προέτρεψε να ξεκινήσει η ρύθμιση της σφαίρας το συντομότερο δυνατό και να δημιουργηθεί μια υπηρεσία υπεύθυνη για αυτό. “Προσπαθούν να ρυθμίσουν κάτι μόνο αφού συμβούν άσχημα πράγματα. Εάν συμβεί αυτό στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, μπορεί να είναι πολύ αργά, η τεχνητή νοημοσύνη θα έχει τον έλεγχο”, είπε ο δισεκατομμυριούχος.
.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η τεχνητή νοημοσύνη που δεν λειτουργεί όπως προβλέπεται είναι πιο επικίνδυνη από τα κακά αυτοκίνητα ή αεροπλάνα, καθώς έχει τη δυνατότητα να «καταστρέψει την ανθρωπότητα». Ο Μασκ σημείωσε ότι αυτό δεν θα συμβεί ακριβώς σύμφωνα με το σενάριο του Terminator, αφού το “αισθανόμενο” στοιχείο της τεχνητής νοημοσύνης θα βρίσκεται στα κέντρα δεδομένων και οι μηχανές δολοφόνων με συνείδηση ​​είναι η τελική ανατροπή. «Τα ρομπότ είναι ο απόλυτος παράγοντας», είπε ο Μασκ.
Σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο, υπάρχουν υποστηρικτές στον τεχνολογικό τομέα για την ταχεία ανάπτυξη του super AI. Ο Μασκ είπε ότι ένας από αυτούς είναι ο συνιδρυτής της Google, Λάρι Πέιτζ . Σύμφωνα με τον Μασκ, στις προσωπικές τους συνομιλίες και μάλιστα δημόσια, εξέφρασε ιδέες για τον «ψηφιακό θεό». “Μου φάνηκε ότι δεν έπαιρνε αρκετά σοβαρά την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης. Φαίνεται ότι θέλει να δει πέρα ​​από την τεχνητή νοημοσύνη το συντομότερο δυνατό, ουσιαστικά έναν ψηφιακό θεό”, είπε ο Μασκ.
.
Σημείωσε ότι στην τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης υπάρχουν δυνατότητες όχι μόνο για καλό, αλλά και για κακό. Απαντώντας σε αυτό το επιχείρημα, ο Μασκ, είπε, άκουσε τον Πέιτζ να τον κατηγορεί ότι είναι υπερβολικά άνθρωπος.
.
.

…………………………………………………………………………………………………

Post a Comment

0 Comments